prémium ajtó, ablak és nyílászáró


Tanácsok és ötletek

Bejárati ajtó | Ablak | Nyílászáró | Internorm

4 tipp: Így válasszunk ablakot!

Itt a jó idő, minek is halogatnánk tovább a felújítást, hogy végre igazi álomotthonná varázsoljuk lakásunkat? Íme néhány tipp és tanács, hogy könnyebb legyen az ablakvásárlás.

1. A mágikus U érték

Mivel a fűtési energia 25-30%-át a nyílászárókon keresztül veszítjük el, fontos, hogy olyan ablakot válasszunk, amely minél jobban hőszigetel. A kereskedők sokszor pusztán az üveg hőszigetelő képességének mutatóját említik, amely önmagában félrevezető lehet. A teljes ablakszerkezet hőszigetelő képességét a kevesek által ismert Uw érték jellemzi, amely minél alacsonyabb, annál jobb. Egy jó hőszigetelő képességű ablak beépítésével akár a fűtési költség 30%-át is megspórolhatjuk.

2. A rétegek száma is számít!

Két vagy három rétegű üveg? Nem mindegy! A szigetelési hatékonyságot és ezzel a megspórolt tízezreket megsokszorozza, ha három rétegű ablak mellett döntünk. Azonban sokakat riaszt, hogy a három rétegű üveg vastagsága miatt kevesebb napfény jut be a lakásba. Ezért fejlesztette ki az Internorm a zseniális Solar+ bevonattal ellátott 3 rétegű ablaküveget, amely szinte mágnesként vonzza be a napfényt, és ezáltal a napenergiát is otthonunkba.

 3. Milyen anyagból legyen?

Fa, műanyag, vagy akár alumínium ablakot is választhatunk, mindegyiknek megvan a maga előnye, de hátránya is. A legbriliánsabb megoldás az alumíniummal borított fa vagy műanyag ablak, amely az előnyöket ötvözve, és a hátrányokat kiküszöbölve tartóssá és ellenállóvá teszi ezeket az ablakokat az időjárás viszontagságaival szemben. Az Internorm nagyszerű akciója keretében most ajándék alumínium borítás jár minden fa vagy műanyag ablakhoz.

4. Komfort vagy szépség?

Mindkettő! Ha prémium minőségű ablakról van szó, egyikről sem kell lemondania: az esztétika és a praktikum együtt jár. A piacon forradalminak számító I-tec technológiával készült ablakok mérföldkőnek számítanak a kényelem és egyben a design terén is. Az integrált I-tec vasalat szinte teljesen láthatatlan, ezért kivételesen pazar megjelenést biztosíthat otthonunknak, ráadásul hihetetlenül egyszerűen tisztíthatóak.

Forrás: http://www.lakaskultura.hu