prémium ajtó, ablak és nyílászáró


Tanácsok és ötletek

Bejárati ajtó | Ablak | Nyílászáró | Internorm

Mitől jó egy beépítés!

Az ablakok és ajtók szakszerű szerelése a tökéletes működés, és a tartós használhatóság előfeltétele.

A hővédelem, és a tömítettség is nagy szerepet játszik a házépítés, és a felújítás során. Éppen a falazathoz való csatlakozási tartományban kerülhet sor nagyfokú hőveszteségre. A gyakorlat azt mutatja, hogy éppen ezen a területen képződhet kondenzvíz és penészgomba. Ezért fordítson nagy hangsúlyt a megfelelő falcsatlakozására – ez a tökéletes szerelés meghatározója.

Az ablakainak és ajtóinak beépítését csak képzett személyzetre, az Internorm minősített [1st] window partnereire bízza. Ez garantálja a technika legújabb állása szerinti beépítést, ezzel a normák, előírások betartását, és az építés, szerelés során szükséges fizikai alapelveinek figyelembevételét.

A LEGJOBB TERMÉK IS CSAK ANNYIRA JÓ, AMENNYIRE JÓ A BEÉPÍTÉSE!
Amit a szakszerű szerelés garantál Önnek:

  • eső, és szél bejutása elleni védelem
  • kiváló hő,- és hangszigetelés
  • nincsen kondenzvíz képződés az ablak és a falazat közötti fúgában
  • tartós működés és használhatóság.

TIPPEK ÉS ÚTMUTATÁSOK A BELSŐ KLÍMÁHOZ
Még ha az Ön ablakai megfelelően, a technika legújabb állása szerint is vannak felszerelve, elfordulhatnak páralecsapódások és kondenzvíz képződések. Ez egy természetes, fizikai jelenség.

Hogyan képződik a páralecsapódás?
Kondenzvíz akkor képződik, ha a nedves, meleg levegő hideg felülettel találkozik. A meleg levegő lényegesen több vizet tud megkötni, mint a hideg. Ha ezután a meleg levegő lehűl (pl. egy ablaküvegen), a levegő felesleges víz-része páraként lecsapódik.

Hogyan kerülje el/csökkentse a páralecsapódást az üvegtáblákon?
A tömör fugák általi optimális hőszigetelés, a szigetelő üvegezés és szigetelőréteg ma nagy szerepet játszik. A nedves, meleg levegő ez által viszont a helységben marad. Ezért a lakóhelységeiben Önnek saját magának kell a páratartalom szabályozásáról gondoskodni – elégséges szellőztetéssel és megfelelő szobahőmérséklettel. Optimális a kb. 20° C –os hőmérséklet kb. 50 % relatív páratartalom mellett, melynek nemcsak a helységekben, hanem az ablak bélésfalaiban is uralkodnia kellene. Minél mélyebbre csökken a hőmérséklet, és/vagy a páratartalom nő, annál inkább pára képződik.,

Hogyan történik a helyes szellőztetés?
Nyissa ki naponta többször öt percre teljesen az ablakait. Eközben gondoskodjon kereszthuzatról, hogy a nedves belső levegő száraz külső levegőre cserélődhessen ki. Noha a belső hőmérséklet néhány percre lecsökken, a hőtárolók, mint pl. fal, mennyezet, talaj, vagy bútorok ezen idő alatt csak minimálisan hűlnek le. A friss levegő gyorsan újra felmelegszik, és az energiaveszteség minimális.