prémium ajtó, ablak és nyílászáró


Tanácsok és ötletek

Bejárati ajtó | Ablak | Nyílászáró | Internorm

Érdekességek az újépítésről

Az ablakok meghatározzák egy ház karakterét, és a külvilággal való kapcsolatot jelentik. Az ablakok elsősorban természetes fényforrások, melyek a kellemes otthoni légkörről gondoskodnak, ezzel elősegítve a jó közérzetet, és az egészséget.

Energiahatékony építkezés
Nem csak a passzívházak segítenek az energia megtakarításban – a hagyományos építkezés során is rengeteg energiát és CO2 -t lehet megspórolni. Ennek előfeltétele egy megfelelő Know-how – az Ön hozzáértő Internorm értékesítési partnere szívesen ellátja Önt tanáccsal.

Ablakok és ajtók tájolása
A napfény ideális kihasználásához ablakait úgy alakítsa ki, hogy azok lehetőleg dél, nyugat és kelet felé nézzenek. a déli tájolású nagy ablakfelületek jó energiaegyensúlyt teremtenek, és beengedik a fényt, és egyúttal életet hoznak a helyiségekbe.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bejárati ajtókat időjárástól védett helyen kell beépíteni. Ha a ház ajtói sötét felületűek, és délre néznek, akkor védelem nélküli beépítési helyzet esetén nagyon magas felületi hőmérsékletek keletkezhetnek. Ezek működésbeli problémákhoz vezethetnek. Nyugati tájolás esetén arra kell ügyelni, hogy a ház ajtaja a becsapódó esőtől megfelelően védett legyen.

A helyiségek túlmelegedésének elkerülése érdekében már a tervezés során gondolni kell árnyékolástechnika beépítésére. Kiegészítésként rovarvédő rendszereket is alkalmazhatunk.

Ami igazán számít
Szeretnénk megkönnyíteni a saját elképzelései megvalósítását, hogy – az új ablakainak köszönhetően – igazán otthon érezhesse magát! A tájékozódáshoz a letöltésekben megtalálhatja ablak,- ill. ajtóvásárlási ellenőrzőlistánkat.

Tudatos felújítás
A magas energiaárak, a klímavédelem, és az energiatanúsítvány bevezetése ahhoz vezetett, hogy a fenntartható fejlődés céljából végzett felújítás gyorsan kifizetődik. A régi „energianyelők“ egyszerűen és kényelmesen helyettesíthetők modern, magas hőszigetelésű, és fűtési költségeket csökkentő Internorm-ablakrendszerekkel. Az energiafogyasztást már a kezdetektől csökkenteni kel.

Energiafogyasztás csökkentése
Mint ahogyan azt a tanulmányok is mutatják, két fokos hőmérséklet-emelkedéssel, még nagyobb nemzetgazdasági károk nélkül is meg lehet birkózni. A helyzet csak ezután válik kritikussá. A klímaváltozásért főként a világszerte jellemző CO2-kibocsátások a felelősek. Ezen kibocsátások csökkentésére azok a leghatékonyabb, és egyidejűleg leggazdaságosabb intézkedések, melyek az energiafogyasztást már rögtön a kezdetektől csökkentik.

Termikus felújítás – Ablakcsere egyszerűen, kényelmesen és professzionálisan
Az Ön igénye felújítóként: kisebb fűtési költség – nagyobb energiahatékonyság és fenntarthatóság – egyszerűen nagyobb lakókomfort!

Az Internorm szívesen teljesíti igényeit és Ön eközben duplán spórolhat. Egyfelől fűtési költséget a magasabb energiahatékonyság miatt – az ablakok jobb hőszigetelése révén. Másfelől a megfelelő, és ezzel tömör réskitöltő fúga által.